Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bak nő

Föld jegy

Test (általában): sötét, vékony szálú haj ; hosszúkás, jellegzetes arc ; rugalmas és mozgékony.

Problémakezelési mód: rögzít és kivár. Szívósan, a célt soha szem elől tévesztve oldja meg a gondjait. Kompromisszumra képtelen.

Önvédelmi stratégia: merev, hideg közömbösséget, vagy esetleg keménységet mutat. Kegyetlenül kiosztja, földbe döngöli ellenfelét.

A Bak nőnek igen sok arca van, nehéz pontosan körvonalazni. Érett korában szellemileg fejlettebb, mint fiatal éveiben, mivel – mint általában a Bak jegyében születetteknél – ez a beteljesülés kora.
Az öltözködés terén a klasszikus, hagyományos szabásvonalat kedveli, ruhái megválasztásánál elsősorban arra ügyel, hogy jól mutassanak rajta, s csak azután érdekli a divat. Szereti az egyszerű, sötét, főként fekete ruhákat, amelyek kifejezetten jól állnak neki, kiemelik alakját és eleganciáját. Magabiztos, az erősebbik nem nagy kedvence. Igazán csak a közeli környezete tudja, hogy azt harmóniát, amire törekszik,  milyen erőfeszítésekkel tartja fenn. Lelke mélyén gyakran bizonytalanság és gyanakvás van: eléri-e azt, amire a legjobban vágyik? Nem nagy kívánság: azt szeretné, ha ő is őszintén, megalkuvás nélkül tartozhatna valakihez. Nehezen dönt és nehezen enged el dolgokat, embereket, érzéseket, stb.
A Bak nő vágyik az otthon nyugalmára. Már igen fiatalon nagyon tudatos és sokra akarja vinni. Szívósan, olykor kíméletlenül harcol céljaiért, és ezekért gyakran feláldozza barátait, szeretteit.

Az előbbiekből úgy tűnhet, a Bak nő kemény és szívtelen. Ez tévedés, hiszen éppen ő szenved legjobban saját akaratos döntéseitől, hogy lehagyta partnereit, vagy nem engedte közel magához azt, aki tetszett neki. Ha nem változtat módszerén, ha a szeretetért, szerelemért ő nem nyújt hasonló érzéseket, egy idő után egyedül marad. Bár becsvágya beteljesülhet, eljuthat a siker csúcsára (hiszen óriási az önfegyelme és a felelősségtudata), nem lesz sok öröme benne. Ha képes a munkája és a magánélete között egy egészséges arányt kialakítani, nem kell attól félnie, hogy egyedül marad. Elsősorban szakmai elfoglaltságával és társadalmi helyzetével törődik, érzelmi élete másodlagos. Életének az utóbbi területét alárendeli az elsőnek, s figyelembe sem veszi azokat a férfiakat, akikből hiányzik a törekvés, akik nem törekszenek nagyon jó anyagi körülményekre (vagy azokat már nem teremtették meg maguknak), vagy rendkívüli hírnévre. Mindig nyughatatlan, ám belső vívódásaiból semmit sem árul el a külső szemlélődőnek. Segítsége mindig jól jön, mivel a legtöbbször igen szakavatott és jóindulatú.
Meg kell tanulnia őszintén kimutatni az érzéseit, még ha ez kockázattal is jár és tudomásul kell vennie, hogy a szerelem legalább olyan fontos az életében, mint a karrier.
Erős, rendszerető, igyekvő, kiváló támasza annak a férfinak, aki törekvéseinek szintjére képes emelkedni. A szívéhez vezető egyetlen út a szereteté és nagyon nehéz boldogulni vele, ha a vérmérsékletével teljességgel ellenkező dolgot várnak tőle. Hűséges és megbízható feleség, de csak olyan férfi mellett érzi jól magát, aki nem igényli a rafinált női praktikákat, hanem elfogadja az egyszerű természetességet. Ráadásul a Bak nő meglehetősen bizalmatlan és ezért több idő kell ahhoz, hogy feloldódjon a másik iránt.
Önmagához is szigorú, gyakran magasra teszi a mércét, így természetes, hogy gyermekével is hasonló szigorral lép fel. Az élet nehézségeire készíti fel és korán önállóságra szoktatja. Nagy szeretettel és gonddal neveli gyermekeit, a nevelés alapvető szabályának, ábécéjének tartja a kötelességtudatot és a felelősségérzetet s igyekszik a szívósságából is átadni nekik valamit. Kemény határozottsággal neveli a kicsiket. A családot igen fontosnak tartja, nagyon hűséges, és csak nehezen bocsátja meg, ha csalódnia kell. Nem tűri a hűtlenséget, hiszen igen nehéz lenne elfogadnia ezt a számára teljességgel idegen és ismeretlen magatartást.

Pozitívumok:

  • precíz és pontos
  • okos és jó problémamegoldó
  • keményen tud dolgozni a sikerért
  • reális és józan
  • megbízható, hűséges társ

Negatívumok:

  • nehezen mutatja ki az érzéseit, sokak szemében érzéketlennek tűnik
  • sokszor szigorúan ítél meg másokat
  • bizalmatlan, nehéz megközelíteni
  • nem barátkozik könnyen
  • gyakran pesszimista
 

A mappában található képek előnézete Bak

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.