Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halak nő

Víz jegy

Test (általában): ovális arc ; kék szem ; kis fül ; teltebb száj.

Problémakezelési mód: a problémát elködösíti és mint a tintahal, elúszik előle.

Önvédelmi stratégia: támadással szemben teljesen védtelen, leggyakrabban inkább kiszáll a helyzetből.

Ellentmondásos teremtés. Alaptermészete halk, nyugodt, csendes, de viharok dúlhatnak a lelkében. Légies, érzékeny és törékeny, szelídsége felül az arcára, de néha megesik, hogy találunk közöttük tagbaszakadt, férfias típust is. Rendkívül nőies, vonzó, az egyik legbájosabb asszonytípus. Közülük néhányan nagy hangsúlyt helyeznek öltözékükre, mások viszont elhanyagolják magukat.
Remekül tud alkalmazkodni társa hangulatához, tudja, mikor hallgasson, mikor beszéljen. Beszéde halk, s ő maga ki nem állhatja a harsányságot, a viszályt, menekül belőle. Szeret sokat a múltban gondolkodni, a jelent átaludja, a jövő nem érdekli igazán.
Aki nem ismeri közelebbről, azt gondolná, hogy védtelen, de ez csupán a látszat. Nagyon is határozottan képes haladni a maga által kijelölt úton, célja felé.
Ugyanakkor ha a környezetében valaki elesett, bajban van, segítségre szorul, a Halak nő habozás nélkül mellé áll (ezt gyakran ki is használják). Mindent elkövet, hogy talpra állítsa. Szívesen ápol beteget, vállal valamilyen feladatot azokért, akik számára kedvesek, fontosak. A túlzásba vitt segítségnyújtás esetén kifárad és ilyenkor mártírnak érzi magát, ami sértődöttségben, panaszáradatban nyilvánul meg.
A Halak nő hangulata meglehetősen szélsőséges, de ezzel nem terheli környezetét, hanem elsősorban a saját életét nehezíti meg. Érzelemhullámzásai rendkívül széles skálán mozognak, a legjobb hangulatából képes rövid időn belül egészen mély depresszióba zuhanni. Nehéz felbosszantani de ha ez megtörténik, igen lassan csillapodik le.
Nagyon sok hivatásban, művészeti ágban kiválóan megállja a helyét, kivívja környezete elismerését. Akkor jut el igazán művészete, hivatása csúcsára, ha olyan társat tud maga mellett, aki mindenben támogatja. Mert még a legtehetségesebb Halak nőnek is szüksége van időről-időre a biztatásra, önbizalma erősítésére.
Tökéletesen alkalmazkodik otthonához, igen házias, az otthonülő nő típusa. Igen jól válaszol az érzelmi behatásokra, jó beteggondozó, mivel a jótékonykodás veleszületett vonása. Remek házastárs, jó anya, ám képtelen gyermekeivel szemben erélyesen fellépni. Ha megfelelő társat talál, békességben, harmóniában tud élni.

Pozitívumok:

fantáziadús, kreatív

nagyon jó a beleérző és alkalmazkodó képessége

kitartóan tud szeretni és rajongani dolgokért

játékos és szellemes

nagyon empatikus és fejlett az érzelmi intelligenciája

Negatívumok:

hajlamos a saját álom- és fantáziavilágában ragadni

néha túlzottan elrugaszkodik a valóságtól

nehéz követni a hangulatingadozását

nem gyakorlatias

konfliktuskerülő

 

A mappában található képek előnézete Halak

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.