Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ikrek nő

Levegő jegy.

Test (általában): finom arcvonások ; gyors mozdulatok ; hosszú végtagok ; magas homlok ; a szemöldök egyenes vonalú és határozott ; a szemek élénkek, tekintete fürkésző.

Problémakezelési mód: könnyedén átlép a problémán, nem rágódik rajta, inkább kibeszéli, intellektualizálja. Tűréshatárán túl a gondoktól lebénul, depressziós lesz.

Önvédelmi stratégia: vitatkozik, vég nélkül érvel ("igen, de").

Lételeme a kommunikáció és az információcsere. Messziről fel lehet ismerni: járása könnyed és gyors, beszéd közben sokat hadonászik, kézzel-lábbal magyaráz, folyton telefonál és szinte soha nincs otthon. Telefon és Internet nélkül el sem tudja képzelni az életét, ennél nagyobb szerencsétlenséget talán el sem tud képzelni. Sosem feledkezik meg szerettei évfordulójáról, szeret meglepetést szerezni. Bár belül folyton nyugtalan és nem mindenkit kedvel, azt szeretné, hogy őt mindenki szeresse. Közeli barátaival nyílt, de eléggé csapodár, mert soha senki sem képes birtokolni őt. Ha elárulva érzi magát, minden titkod kifecsegi. Az Ikrek nő sosem lesz valaki beosztottja. Mindig saját reflexeire támaszkodik és képes gyors döntéseket hozni. Csakhogy bármennyire is érdekes lenne, semmit sem képes befejezni. Persze, ismeri saját gyengéjét, szeretné is kijavítani, de amint meglát valami újat, máris elveszti megfontoltságát és az új felfedezésért lelkesedik. De idővel azt is megunja és megint újabb ás újabb dolgok, érdekesebb feladatok vonzzák, anélkül, hogy az előzőt bevégezné. Ezért sok veszteség érheti. Az Ikrek nő hol vidám, hol szomorú, örökös elégedetlen.
Általában nem csak az észjárása, hanem a nyelve is gyors fordulatokon működik. Még álmában sem tud teljesen kikapcsolódni, mindig jár valamin az esze.
Izgő-mozgó típus. Mindig mindent tudni akar, rendkívül kíváncsi. Kíváncsiságának köszönhető sokoldalú tájékozottsága. Tudásszomja szinte csillapíthatatlan. Az információkat úgy szívja magába, mint szivacs a vizet. Mindig mindenben tájékozott, bármiről el lehet vele beszélgetni, mindenhez hozzá tud szólni. Minél tájékozottabb és minél többet tud, annál nagyobb biztonságban érzi magát.
Minden gondolatát, élményét és tapasztalatát szereti szavakba foglalni és alig várja, hogy ezeket közölje és megbeszélje valakivel.
Kitűnő alkalmazkodó képessége miatt nagyon jól ki lehet vele jönni. Minden helyzetben könnyen feltalálja magát. Ingerlékeny, de nem haragtartó, gyorsan megbékél.
A könyv nagy érték számára, nagyon szeret olvasni. Megvesz minden könyvet, ami csak érdekli még akkor is, ha nincs ideje elolvasni. Idős korára annyi könyv sorakozik a polcain, hogy akár könyvesboltot is nyithatna.

A legbecsesebb számára a függetlenség. A családi gondokban az Ikrek nő sosem pazarolja idejét valamely már eldöntött, megoldott dolog újbóli felvetésére. A folytonos változás híve, akit csakis az új felkutatása érdekel. De ehhez szüksége van mind erkölcsi, mind fizikai támaszra.

A párkapcsolatban előforduló vitákból mindig győztesként kerül ki, mely épp nőiességének köszönhető. Ha netán félrelép, sosem érhető tetten. Ilyen asszonnyal élni nem könnyű, sőt fárasztó, de ugyanakkor elragadó ez a lángoló nőiesség. Mindig a kedve szerint cselekszik, nem szereti, ha sürgetik. Valódi univerzuma a romantikus szerelem. A párkapcsolatban általában ő a kezdeményező, nagyon kíváncsi és lelkesedő, aki sosem restelkedik a magatartása miatt.

Az Ikrek nő kiváló élettárs, mindig komoly támaszt jelent a férjének. Racionalitása ellenére a férje kedvéért képes türelmes és érzéki lenni. Egyetlen hibája, hogy nem kitartó.

És hogy mit mondanak rólad az utálóid? Azt, hogy egy skizofrén barom vagy. Azt, hogy az agyad helyén őskáosz honol: mindent elfelejtesz, aztán meg kiakadsz, ha letolnak érte. És azt, hogy elviselhetetlen a természeted, szottyos múmiaként halsz majd meg és testedre még a macskáid is rácsinálnak. De ennek természetesen semmi valóságalapja sincsen..

Vagy igen?

 

A mappában található képek előnézete Ikrek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.