Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oroszlán férfi

Tűz jegy

Test (általában): ovális arc ; magas homlok ; sűrű, világos haj ; éles szem ; széles váll ; arányos test ; egyenes tartás.

Problémakezelési mód: látványosan és magabiztosan elrendezi az ügyeket, ha erőfölényben érzi magát. Ügyesen kerüli a helyzeteket, ahol tart a vereségtől. A kudarcot nem viseli: ingerült lesz, hibáját másra hárítja.

Önvédelmi stratégia: erődemonstrációval megfélemlíti ellenfelét, büszke hallgatásba burkolódzik, kikéri magának, megsértődik.

Saját köreiben ő az első számú személy, és senki nem juthat vezető szerephez mindaddig, ameddig ő az úr, ő pedig mindvégig uralmon marad. Mindenki barátja, szeret kicsit bunkó módon viselkedni, mégis rendkívül játékos.
Magabiztos, büszke, igen vonzó a másik nem szemében, s ezt tudja is. Szereti, ha csodálják, kényeztetik, ismerősei és családja fölött uralkodni kíván. Olykor gőgös és önkényeskedő lehet.

Szereti a kényelmet, a szórakozást, és jó kreatív képességekkel van megáldva. Legtöbbet az előkelő helyeken és társaságban mozog, de nemcsak szórakozni, hanem szórakoztatni is imád másokat, hiszen ilyenkor mindenki csak rá figyel, ő van a központban. A csoportos fényképeken többnyire ő az, aki középen áll és vidáman mosolyog.

Úgy kell őt kezelni és felnézni rá, mint a teremtés koronájára - ettől érzi magát méltóságteljesnek és megbecsülve. Viszont még a legalacsonyabb rendű Oroszlán-ember is mindenkivel nagyvonalú és tisztességes. Bármilyen konfliktusba keveredik valakivel, ő soha nem támad aljas módon hátulról, hanem egyenesen az ember szemébe kimondja a véleményét, de néha ordít is. Mivel tüzes jegyű, hamar felforr az agyvize, de hamar meg is békél, gyorsan meg tud bocsátani. Ha netán valami nem az akarata szerint történik és dühös, jobb magára hagyni és ráhagyni a dolgokat.
Általában nagyon sok a barátja és csodálója. Nem is csoda, mert hatalmas a szíve-, lelke. Akin csak tud, mindenkin segít és a nagyvonalúságáról is híres. Ha segítségkérésről van szó, az Oroszlánhoz bármikor bátran lehet hozzáfordulni, senkit nem hagy cserben. Amit megtehet, azt biztosan meg is teszi.

A férfi Oroszlán nagyon ad arra, milyen nőkkel ismerkedik. Bárkivel nem mutatkozik a nyilvánosságon. Fontos, hogy legyen a nőnek megjelenése, stílusa, és még otthon is adjon magára, ne legyen elhanyagolva még krumplipucolás közben sem.
Mivel nagyon szereti a kényelmet, kerüli a fizikai munkát, mint macska a forró kását.

Valahányszor úgy véli, megtalálta élete értelmét, álmai asszonyát, környezete tudja, ez nem lehet holmi közönséges érzés. Hiszen ő nemcsak úgy egyszerűen szeret, hanem lángol, lobog és hölgye nem egy nő a sok közül, hanem az igazi NŐ csupa-csupa nagybetűvel.
Egy Oroszlán férfi nem szeret bele egy egyszerű halandóba, lévén ő királyi jegy és így természetesen a királynőjét keresi. Elvárásai éppen ezért nagyok: kedvese legyen csodaszép, alakja hibátlan. Ami kis hibája ezen kívül még akad, azon majd csiszolgat az Oroszlán, aki természetesen még e csodalényen is tud formálni.
Akit az Oroszlán társául választ, nem jár rosszul, ha jól viseli az ezzel járó kötelezettségeket. Például, hogy állandóan viselkednie kell, társaságban tündökölni és nem árt, ha rajongva tekint urára, parancsolójára. Tehát egy kicsit elveszti a személyiségét. S mit kap cserébe? Csodás ajándékokat, figyelmességet, pompás estéket, sok szórakozási lehetőséget és felejthetetlen éjszakákat. Csak vigyázat, a királyi kapcsolatnak ára van. Mint például a feltétel nélküli ragaszkodás, a függetlenség, az egyéni szabadság elvesztése. S egy kis bizonytalanság is a jövőre nézve, amikor új, fiatal, csinos trónkövető nők jelenhetnek meg a színen és esetleg már nem leszünk királynők. S a “szeretett, régi kedves” némiképp megalázó, szomorú szerepét kell felvállalniuk.
Az biztos, hogy az Oroszlán szeret úr lenni az otthonában. Saját szempontja szerint választ feleséget, akinek elsősorban szépnek vagy kedvesnek, tisztességtudónak kell lennie, továbbá át kell engednie számára központi helyet. Meghallgatja asszonya véleményét, de dönteni egyedül dönt. Családjához gondos, a legvégsőkig képes elmenni azért, hogy biztosítsa számára mindazt, ami szükséges.
Az is igaz, hogy kellemes vele az élet. Rendkívül nagyvonalú, melegszívű és családjának, barátainak minden vágyát teljesíti. Remek társasági partner, szórakoztató, bár olykor kissé harsány. Haragot ritkán tart hosszan, gyorsan megbocsát és szereti, ha állandóan kellemes, jó légkör veszi körül. Amikor sarkára áll, nem tűri az ellenállást és igen lobbanékonnyá, és haragossá válik, ha ujjat húznak vele.
Jó családapa, bár kissé következetlen, hiszen gyermeke kedveskedéssel, hízelgéssel egy perc alatt képes levenni a lábáról, s akkor oda a tervezett atyai szigor.
Jó szexuális partner is, főleg addig, amíg szerelmes. Mindent megtesz partneréért, szerelmesének mindent meg akar adni, amit egy férfi csak megadhat. De ha elmúlik a lobogás, nos, akkor hajlamos elhanyagolni hitvesi kötelezettségét, mert úgy érzi, rá nem vonatkoznak a hétköznapi játékszabályok.
Túlzottan kérkedik gyermekeivel, akik így talán nem véletlenül érzik úgy, hogy egyszerű tárgyként bánnak velük.

Pozitívumok

+bátor

+energiában gazdag

+döntéshozó

+erős akaratú

+optimista és pozitív

Negatívumok

-szereti, ha kiszolgálják, ezért kényelmes és másokra hagy dolgokat

-hiú

-sértődékeny

És hogy mit gondolnak rólad az utálóid? Azt, hogy önmegvalósítani akarsz, aminek következtében ízléstelenül nézel ki. Azt, hogy egy felszínes görény vagy, akibe nem szorult egy csepp érzelem se. És azt, hogy lusta vagy, mint a tetű és ezért inkább másokat ugráltatsz magad helyett. Természetesen ennek semmi valóságalapja nincsen..

Vagy igen?

 

A mappában található képek előnézete Oroszlán

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.