Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rák férfi

Víz jegy.

Test (általában): nagy láb ; rövidlátó, mélyen beágyazódott szem ; bőre enyhén sápadt.

Probléma kezelése: elnyomja a gondot, nem tudja feldolgozni. Érzelmi feszültségét máson tölti le, megsértődik, kiborul.

Önvédelmi stratégia: jelenetet rendez, megsértődik. Érzelmi zsarolással igyekszik a helyzetet a maga javára fordítani.

Nagyon érzékeny, sérülékeny és befolyásolható lelkületű ember. Olyan, mint egy nagyranőtt csecsemő.  Lehet, hogy egyik pillanatban eltervez vagy megígér valamit, a másikban hirtelen csak egyszerűen minden ok nélkül elmegy mindentől a kedve. 
Nemcsak a hangulatai váltakoznak mint az időjárás, hanem maga az élete is gyakran úgy hullámzik, mint a tenger vize. De a sok kellemetlent sokszor magának is köszönheti, mert hajlamos negatív oldalról megközelíteni a dolgokat és a történteket. Igazi vészmadár módra tud viselkedni és ezáltal a vészjóslása általában be is következik. Gyengéd, kedves és meglehetősen szentimentális. Választottja szívére, az érzelmeire hat. Gyakran szép férfi. Szenvedélyes, gyöngéd, családjának sokat ad önmagából, cserébe viszont ő is elvárja ugyanezt, mivel az ilyenszerű kapcsolatot csakis a kölcsönösség alapján képzeli el. Kiszemeltje lelkét akarja elsősorban meghódítani.
Lelkiállapota sűrűn váltakozó és gyakran ellentétes szakaszon megy át, néha hideg és józan, máskor meleg és érzelmes, állhatatlan és hűtlen, avagy következetes és odaadó stb.
Igen elszánt, céljaihoz szívósan ragaszkodik. Nehéz meghátrálásra kényszeríteni. Főleg üzleti előmenetelét jellemzi, hogy akkor is előre megy, ha látszólag hátrál. Figyelem, ha hátrál is, ollójával előre csipked! Ha valamit pedig egyszer ollójába fogott, azt nem ereszti egykönnyen.
Mivel eléggé jellemző rá az önállótlanság is, mindig szüksége van védettségre, biztonságra és támaszra. Nehezen viseli az egyedüllétet, ezért mindig kell valaki, akire rábízhatja magát, és aki törődik vele. Ezért van az, hogy nehezen válik le szüleiről. Benne is erős a gondoskodási igény és akkor boldog igazán, amikor ő is törődhet valakivel, vagy segíthet másokon. Mindig szeret a családja közelében lenni. Nagyon aggodalmaskodó, állandóan félti a hozzátartozóit és folyton ellenőrzi, merre járnak. Rák szülő az a típus, aki a gyerekeit még 15 éves korukban is legszívesebben kézen-fogva kísérné az iskolába, nehogy bajuk essen útközben.
Ő nem az a logikus és racionális típus, mint például az Ikrek. Gondolkodás helyett inkább fantáziál és álmodozik. Otthon - a kis elvonult zugában van igazán elemében, ott tudja legjobban kifejteni önállóságát. Itt nem tűr semmilyen ellentmondást, de beleszólást sem. Főzésbe beleadja szívét, lelkét, és nem árt azt sem tudni, hogy a Rák férfiak között akadnak a legjobb szakácsok.

A Rák férfi meglehetősen gyerekes és ha megszeret valakit, legszívesebben kisajátítaná. Azt akarja, hogy partnere minden idejét és gondolatát megossza vele. Vele különben sem unalmas az együttlét, mert figyelmes, kedves és szórakoztató partner. Jó, bár kissé ironikus a humora, de ez épp úgy irányulhat környezete, mint saját személye ellen.
A Rák férfinak olyan partner kell, aki mindent kimondatlanul is megérez és megért. Aki hasonlóan romantikus, érzelmes lelkialkatú. Aki szívesen ül mellette egy kiskocsmában, egy hangulatos szórakozóhelyen, ahol gyertya lángja mellett ábrándozhatnak közös jövőjük képeiről. Rendkívül nagyok az elvárásai a lányokkal, mindig csak a "nagy Ő"-re vár, de végül mindig a legegyszerűbb és legunalmasabb lányok mellett köt ki.
Feleségének, élettársának, (hozzá hasonlóan) úgyszintén családszeretőnek kell lennie, járatosnak a háztartásban, anélkül azonban, hogy ezzel megfosztaná őt vezető szerepétől, amelyet magának tart fönn. S ha a partner kellően nőies, házias és jó otthont teremt kedvesének, férjének, akkor szerelmét, szeretetét hosszan bírhatja. A Rák úr általában kellemes, nagyvonalú gavallér. Igen jó apa, gyermekeire mindig büszke azoknak egy személyben nevelője és barátja.

Pozitívumok

+másokkal együtt érző, de nem mártír típus

+valósággal elhalmozza szeretetével és figyelmével a kedvesét

+törődő és gondoskodó

+határozott elképzelései vannak a világ dolgairól

+lojális szeretteihez

Negatívumok

-akit igazán szeret, arra féltékeny

-sokszor érzelmileg manipulálja környezetét

-szeret bűntudatot kelteni másokban

-néha makacsul ragaszkodik saját világképéhez

-valójában fél az érzelmi sérülésektől

És hogy mit gondolnak rólad az utálóid? Azt, hogy maga vagy a megtestesült csöpögés, pedig valójában arra lenne szükséged, hogy valaki jól az asztalra döntsön. Azt, hogy mesterfokon űzöd az érzelmi zsarolást, ami undorító. És azt, hogy ömlengsz, álmodozol, sose viszed semmire sem a valóságban. Természetesen ennek semmi valóságalapja sincsen..

Vagy igen?

 

A mappában található képek előnézete Rák

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csepel

(arpad, 2015.09.11 21:49)

jovo