Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szűz férfi

Föld jegy.

Test (általában): keskeny arc ; vékony kezek és lábak ; közepes termet ; hangsúlyozott áll.

Problémakezelési mód: csinál magának problémát akkor is, ha nincs.Gyakorlatilag szinte minden gondot jelent a számára. Analizálva, részletekbe menőleg rágódik az ügyein.

Önvédelmi stratégia: előkészített érvekkel kimagyarázza magát.

A Merkúr uralma alatt álló Szűz jegy erősen intellektuális, de nagyon makacs. Hasonló az Ikrekhez, de az ő merkurisága másképp jelenik meg, mint az Ikreknél. Számára az információ begyűjtésén és rendszerezésén van a hangsúly, míg az Ikreknek a kommunikáció, információcsere és a közvetítés a legfontosabbak. Mindent a részletekig meg is akar érteni, állandóan kézzelfogható magyarázatot keres, gyakorlatias oldalról közelíti meg a dolgokat, visszafogott, megfontolt. Mondjuk a szókimondásban már nem annyira óvatos. Ami a szívén, az a száján. Pengeéles nyelvével sokakat meg tud bántani, pedig csak a nyers valóságot közli. Udvarias, diplomatikus, de a szavak csomagolása nem a műfaja. Kérdezni is olyan kritikusan tud, hogy pár pillanatra érezhetően lefagy az emberben a vérkeringés. A Szűz férfinél nem ritka jelenség az istenkomplexus.
Ha valaminek nem látja értelmét, az hidegen hagyja, inkább bele sem fog semmibe.
Még az érzelmeit is meg akarja érteni, gyakran túlságosan kontroll alatt tartja azokat. Ettől függetlenül mindig helyén van az esze és a szíve.

Szereti, ha megmondják neki, mit csináljon. Munkában nagyon precíz és alapos, maximálisan a tökéletességre törekszik, jók a meglátásai. Nagyon nagy hatékonysággal dolgozik, mert a lehető legrövidebb úton-módon talál megoldást a feladatok elvégzésére, ráadásul minél kisebb időráfordítással. Akkor boldog, ha szükség van rá és hasznosnak érzi magát.

Milyen is a Szűz jegyű férfi, ha szerelmes? Talán ki sem derül. Mert olyan csendes, visszafogott érzelmeiben, hogy környezete nem is sejti, lelkében most éppen hatalmas érzelmi vihar tombol.
Szerelmét ugyanis nem kiáltja ki országnak, világnak. Érzései csupán rá és a szeretett lényre tartoznak. Neki van leginkább szüksége a másik visszajelzésére, hogy nem érzéketlen irányában, lehet udvarolni. Senki ne vélje, hogy a mindig nyugodtnak, már-már szenvtelennek tartott férfi nem tud igazán és nagyon szeretni. Csak éppen nem mutatja ki olyan látványosan, nem veri nagydobra, mint egynémely hevesebb vérmérsékletű társa, az Oroszlán, a Kos, vagy a Bika. Nem túlságosan vidám, sokszor jeges mogorvaság lesz úrrá rajta. E csillagkép szülötte kicsit talán bátortalanabb, bizonytalanabb. Mivel nem romantikus természetű, nem várhatók el tőle az érzelmi kötődések, a holdfényes éjszakákon szokásos szenvedélyes vallomások. A maga bensőséges és nyugodt módján azonban őszinte ragaszkodást érez a szeretett személy iránt.
A Szűz férfi ritkán választ, inkább őt választják ki- de ezért nagyon sokat tesz, és büszkén enged a hódításnak. Igaz, csak akkor lesz igazi kapcsolat ebből, ha neki is valóban tetszik a leány. Nem Don Juan, s még csak nem is forróvérű, ismeri és számos flörtje alkalmával gyakorolja az ügyes elcsábulás különleges és finom művészetét, ám mindenkor bizonyos fokú diszkréció mellett. De nem rohanja le, nem ostromolja hatalmas hévvel, inkább moziba, színházba, sétálni viszi. Ő alaposan meg akarja ismerni azt, akivel azután majd egy életre szóló kapcsolatra határozza el magát. Elég, ha fogja a kezét, hallgatja a kedvest, és a moziban összenéz vele, egyszóval meggyőződik róla, hogy azonos hullámhosszon rezdülnek érzéseik, gondolataik.
Kívánhat-e ennél többet? Talán igen, de ezt magának is csak vonakodva vallja be. Meglehetősen szégyenlős és a világért nem nézne végig egy szemérmetlen pornó filmet. Erotikus élete nem túlságosan gazdag, de erre nem is fordít nagy figyelmet.
Házasemberként feszültségektől mentes, nyugodt otthonra vágyik, olyasfajta szerződésre, amelynek legfőbb kitételeit a rendről, a pontosságról és a becsületességről vallott elvei képezik. Gyakran azonban rosszul választ feleséget. Akit ő partneréül választ, azt becsületesen oltár elé kívánja vezetni, családot, gyereket akar. Családjának nem lesznek anyagi gondjai, sőt bizonyos fokú kényelemben élhet. Nem kíván sok gyermeket, mégis példás apa, aki az erkölcsiség elvei és cselekvési normái szerint neveli gyermekeit.
Lehet, hogy nem kifejezetten szórakoztató vele az együttlét, de biztos, nyugodt életet teremt szeretteinek. Olyan partner számára ajánlható, aki megbecsüli az otthon biztonságát, az érzelmek tisztaságát, a hűséget és aki a szellemi kalandot, amit a Szűz kínál, előbbre tartja a szexuális kalandoknál.
A tisztaság és a szűziesség iránti természetes hajlama miatt csak későn házasodik – vagy meg sem nősül -, az agglegénység a legkevésbé sem zavarja.

Pozitívumok:

+okos

+precíz

+igényes, rendszerető

+hűséges típus

Negatívumok:

-nehéz meghódítani

-sokszor érzéketlennek tűnik

-az eszével méri a szerelmet is

-kissé féltékeny típus

 

A mappában található képek előnézete Szűz

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood ataxia; prevalence biscuits, despite network.

(asrugiipigij, 2019.06.06 04:10)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone 20 Mg</a> nna.cpja.horoskop.eoldal.hu.zhl.on http://mewkid.net/buy-prednisone/

Most appropriately, scan; identifies sight slaves?

(osnobutuq, 2019.05.18 01:22)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Online</a> ozm.eita.horoskop.eoldal.hu.okc.ro http://mewkid.net/buy-prednisone/

Stack hiatus raises, animal choriocarcinoma.

(ikequtubohole, 2019.05.17 23:21)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone Online</a> ojc.labi.horoskop.eoldal.hu.xue.xk http://mewkid.net/buy-prednisone/